Rólunk

A Cognitech Intelligens Technológiák Kft

az 1990-es alapítású Cognitech Informatikai Kft. utódcége, melyet annak idején a Számalk és az MTA SZTAKI mesterséges intelligencia fejlesztésekkel foglalkozó néhány munkatársa hozott létre dr. Koch Péter, a Számalk Szakértő Rendszerek Kutató Laboratóriuma vezetőjével az élen. Az alapítók között magasan képzett informatikus, villamosmérnök és matematikus munkatársak voltak.

A Cognitech Informatikai Kft kezdetben az akkor újdonságnak számító digitális videotechnikával és alkalmazásaival kezdett foglalkozni elsősorban multimédia fejlesztések területén.

A 90-es évek közepén külföldi megkeresésre kezdtünk el CCTV rendszerek számítógépes vezérlésével foglalkozni, elsősorban Panasonic eszközbázison. Az 1994-es IFABO-n mutatkozott be az akkor FALCON 300 néven futó számítógépes vezérlő rendszerünk, amely a Panasonic System 300-as eszközeit kezelte. A rendszer továbbfejlesztett verziói immár CITYGUARD néven többféle CCTV gyártó eszközeire kiterjesztve számos helyen (többek közt az V., VIII., IX., II. és VII. kerületi térfigyelő rendszerek központjaként)  kerültek telepítésre. A téma egy izgalmas kiágazása 2003 óta a Hungaroring komplett race control rendszere, amely természetesen a pályakamerák kezelését is magában foglalja.

A számítógépes CCTV rendszerek és a kapcsolódó eszközök fejlesztése és telepítése azóta is az egyik fontos tevékenységi területünk (l. referenciák).
Ily módon a cég a digitális videotechnika és a teljesen számítógépes vezérlésű videomegfigyelő (tágabban CCTV) rendszerek úttörőjének számít a hazai terepen.
A multimédia tevékenységünk lényegében az 1996-ban a MNM megbízásából elkészített „Magyar Koronázási Jelvények” CD ROM-al vette kezdetét (1997-ben az „Év CD ROM alkotása” címet nyerte el). Azóta számos CD ROM, infotorony és webes alkalmazás készült el, elsősorban kulturális területen (l. referenciák). Ma már csak különleges esetekben foglalkozunk ezzel a területtel.

Az eredeti cég 2005-ben átadta a helyét jelenlegi utódcégének, a Cognitech Intelligens Technológiák Kft-nek, amely átvette nem csak az előd cég projektjeit, érdekeltségeit és know-how-jait, de a mérnöki állományt is.

A Cognitech Intelligens Technológiák Kft. indulása után kifejlesztette az OMAR ill. EBAZ névre hallgató mobil közterület felügyeleti és RFID alapú ebazonosító rendszerét, amelyet elsőként a VII. kerületi önkormányzat vezetett be.

Időközben cégünk továbbfejlesztette a Hungaroring teljes számítógépes versenyirányítási rendszerét, amelyet a mai napig üzemeltetünk, többek között a Forma 1 Magyar Nagydíjakon is. A 2009-ben megnyitott Slovakiaring is tőlünk rendelte meg a versenyirányítási rendszerét, amelyet a telepítése óta felügyelünk.

Természetesen továbbra is foglalkozunk IP alapú kamerarendszerek, kaputelefon rendszerek, számítógép hálózatok telepítésével, IP telefonrendszerek, beléptető és riasztórendszerek kiépítésével.

Az utóbbi időben új üzletágként okosotthonok és a kapcsolódó rendszerek forgalmazásával, telepítésével, programozásával is foglalkozunk, elsősorban rádiós (FIBARO), de vegyes ill. kábeles technológiákra alapozva (Loxone, KNX, Taphome, Domintell). Az okosotthon tevékenységünk egyre fontosabb része a cég működésének, amelyet esetenként forgalomtechnikai megoldásokkal (Pilomat) is kiegészítünk.

Ezenkívül, műszaki és szoftverfejlesztő hátterünkre alapozva egyedi megrendelésre elektronikai eszközök/rendszerek ill. szoftverek fejlesztésével is foglalkozunk a tervezéstől a késztermékig ill. a rendszerkövetésig.

Megoldást szállítunk nem csak tárgyakat!

logo

A Cognitech Intelligens Technológiák Kft az 1990-es alapítású Cognitech Informatikai Kft., utódcége, melyet annak idején a Számalk és az MTA SZTAKI mesterséges intelligencia fejlesztésekkel foglalkozó néhány munkatársa hozott létre dr. Koch Péter, a Számalk Szakértő Rendszerek Kutató Laboratóriuma vezetőjével az élen. Az alapítók között magasan képzett informatikus, villamosmérnök és matematikus munkatársak voltak.

©2024 Cognitech Intelligens Technológiák Kft. 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 19. Minden jog fenntartva. Designed By freeart.hu

Kereső